interessante weetjes

Wist je dat over Intents Festival?

Intents in cijfers

Pioniers op dancegebied

Intents Festival is één van de pioniers op dancegebied in Brabant.

Intents Festival 2019 is door het publiek verkozen tot BEST Weekendfestival van de Benelux!

Intents Festival 2013 en 2014 zijn verkozen tot 3de dancefestival van Nederland en Intents Festival 2016 is verkozen tot 4de beste dancefestival van Nederland. Het enige festival dat vier jaar op rij in de top 5 heeft gestaan.

Ieder evenement maakt elk jaar een filmpje om de highlights en het gevoel van die editie weer te geven. De aftermovies van Intents Festival van 2014 tot nu (en alle tussen liggende jaren) zijn de best bekeken aftermovies van ALLE Nederlandse muziekfestivals!!

Wist je dat Hardwell, Afrojack en Yellow Claw in de afgelopen jaren op Intents Festival gedraaid hebben? Toen waren ze nog betaalbaar….

Er worden meer dan 350 hotelovernachtingen door ons geboekt voor crewleden en artiesten. Mensen uit de hele wereld komen naar Intents Festival (Frankrijk, Italië, Duitsland, Polen, Denemarken, België, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Rusland, Australië en Amerika).

Elk jaar staat er tijdens Intents Festival één thema centraal. De podia worden in stijl aangekleed, het terrein wordt thematisch ingericht en alle shows (van laser en licht, tot danseressen en vuurwerk) worden afgestemd op het thema. De thema-slogan van dit jaar is: “Calling all superheroes”.

Ieder jaar maakt een bekende hardstyle-dj speciaal voor Intents Festival een track. Dit wordt ook wel een anthem genoemd. De videoclip bij de anthem uit 2012 (Brennan Heart, We Can Escape) is meer dan drie miljoen keer bekeken op YouTube. Dit jaar is het de eer aan Sub Zero Project en D-sturb met het anthem genaamd Heroes of the Night.

Tijdens Intents Festival wordt erg veel zorg aan veiligheid besteed. In nauwe samenspraak met gemeente, politie, brandweer en met input van professionele adviseurs worden diverse plannen opgesteld. Er wordt op een goede manier samengewerkt met de vergunningverlener en evenementencoördinator van de gemeente.

Intents Festival is te gast in een prachtig gebied met diverse natuur, cultuur en landschappelijke waarden. Deze waarden worden gerespecteerd. Daarom wordt voorkomen dat natuurwaarden worden aangetast en indien nodig worden maatregelen toegepast. Uiteraard wordt ook voorkomen dat vervuiling van het terrein en omgeving veroorzaakt wordt door het festival. Een goede organisatie rondom afvoer van afvalstoffen/ afvalwater, schoonmaakdiensten etc. draagt hieraan bij. Ook is er nauw contact met de Stichting Duurzaamheidsvallei om onze activiteiten in het gebied op elkaars doelen af te stemmen.

Een groot publieksevenement heeft gedurende een korte periode invloed op de omgeving. Ondanks alle inspanningen om overlast te voorkomen kan het zijn dat sommige mensen overlast ervaren. Er is nauw contact met de directe bewoners van het festival en met bewonersbrieven wordt een groot aantal bewoners rondom het terrein bereikt.

Er is toezicht door security in de omgeving. Daar waar nodig worden middelen als kliko’s & toiletvoorzieningen geplaatst. Schoonmaakteams zorgen tijdens en na het evenement voor het schoonmaken van drukke routes in de omgeving.

Geluid is een belangrijk element en niet weg te denken bij een muziekfestival. Om overlast van geluid richting de omgeving zoveel mogelijk te beperken, wordt een groot aantal maatregelen getroffen. Bijvoorbeeld: het huren van professionele geluidsapparatuur en het inzetten van de beste geluidstechnici van Nederland. Het geluid wordt daarnaast continu gemonitord en bijgestuurd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in ons vaandel. Daarom wordt door de organisatie goed gelet op natuur & milieu, duurzaamheid, wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale partijen en producten en wordt er biologisch eten aangeboden. Daarnaast heeft Intents Festival een belangrijke sociale functie voor bezoekers, maar vooral ook voor de vrijwilligers die hieraan bijdragen. Intents Festival ondersteunt op haar beurt de Oisterwijkse samenleving en lokale activiteiten (denk aan de Dinershow in de Vloet voor senioren, Wonderland, diverse Sportclubs als voetbalclub Trinitas, Taxandria Handbal, Jongerenwerk Moergestel, Young Fanaticz (feest voor 11 tot 17-jarigen), diverse wijkcentra en basisscholen.
Verder ondersteunen we carnaval waaronder het kindercarnaval in Moergestel, Bart tegen Kanker, het kerstdiner voor senioren en nog veel meer.